Helg nu då :)

Tjenare.
Ja då var det helg igen, gött! :) Ikväll ska jag inte träffa älsk ngt :( Kommer vara tomt utan han... :( Men vi ska ses imorgon och då ska vi på bio :)

Menmen, har bara slappat idag typ :) Mamma och jag var på stan en snabbis också :) Hon köpte ett par skor och senfick jag en bit mat :) Efter det skjutsa hon mig till stallet. Där mockade jag, gjorde i ordning mat och efter det tog jag in sotis. :) Medans hon åt upp hö så fyllde jag lite vatten, får se hur mkt det fryser på.
Efter det så pyssla jag med henne och sen ner till ridhuset o tömkörde. Hon var jätte duktig förutom när det kom en häst nära då sparka hon och bocka... xD

Torsdag

Blir ett snabbt inlägg idag :)

Vart med Marcus till typ tre, drog till stallet. Red och idag var jag super nöjd på Sotis. Inte ofta hehe. Menmen, efter stallet så blev ddet att åka och träna med mamma och hennes kompis, på Friskis & svettis. Så får se om jag har ngn träningsvärk imorrn :)

Har även bokat ridhuset på Lördag så nu blir det att löshoppa :D Wiiie!



Igår var det ett år med älsk! <3..

... och det firades med att äta på Alfie (stavning). Det var super god mat. både jag och Marcus tog köttets lustar, det är tre olika köttbitar man får och tre olika såser. och pommes till det :) Och till efterrätt blev det bananasplitt. :) Super gött! :)

Efter det åkte vi hem till Marcus. Och herregud man frös ju nästan ihjäl när man gick ut. Haha märks att man är van mild vinter för ändå så är ju inte -10 så mkt om man jämför med förra vintern :) Haha.

Jag sov över hos Marcus, men var jätte trååkigt att vara själv hemma hos han idag. min mobil dog så kunde ju inte smsa med han heller :( Tyckte synd om mig då :( Så jag kollade på en film ist :)
När han kom hem så kolla va lite på tv och åt, sen tog vi bussen in till stan och vidare hem till mig, men marcus satt kvar på bussen och åkte till Henke, så kommer Marcus senare ikväll :)

dålig uppdatering

Dåligt med uppdaterning ett tag nu.. Men iaf...
I torsdags var vi på ATG med Sotis. Kollade bakbenen på henneoch så fick hon vaccin :) Duktig häst som innte var galen av allt som hände runt omkring ( Hästar som sprang på en gång bredvid henne för att kollas).
Första gången Lisa körde Sotis Och gick jätte bra. Bara att Sotis behöver träna på kurvor hahah. Så fort det svängde lite ryckte bilen till för att Sotis tappa balansen knashästen :)

Bilder från ATG

Sotis & jag :)



Eftersom sotis var bra i benen så får jag börja rida igen, så bara att sätta igång henne igen då=)
Så lastade in sotis i transporten (hon gick in direkt, och ändå inte åkt på ett år)
Åkte till stallet där hon fick gå in i boxen och ääta, jag och lisa åkte till Krk och lämnade transporten och sen hem till mig så jag kunde byta om till ridkläder, så åkte vi förbi mc donalds och köpte lite mat :)
Sen skjutsa hon mig till stallet så jag fick rida och pyssla om Sotis lite :)

Fredagen så red jag ju igen, skritta och travade mkt på rakt spår och hon fick även galoppera ett varv :)
Efter stallet skjutsade pappa mig till Marcus.
Marcus och jag lagade lite mat hemma hos han och kollade två filmer, den första var jätte dålig. Men den andra var jätte bra. :) Kommer inte ihåg vad dom hette menmen :) Vid två blev det iaf att sova ;D

vaknade ett idag. Ringde pappa så kom han och hämtade mig, släppte av mig i stallet där det blev att rida ut på fältet. :) Va ju nästan snöstorm ute men jag hade bestämt mig för att rida ut så det blev det också. Hade räknat med att typ flyga av och att sotis skulle bocka och massor. men blev bara en bockning sen va det inte så mkt mer. Hon ville ju hem så berodde nog på det :) Blev lite trav på fältet iaf :)

Kom nyss hem från stallet. Åt lite mat och ska snart tappa i ett bad. :) Sen vid halv nio typ kommer Marcus. Vi ska in till stan vid tio för att gå till UNO där Marcus kompis Albin är, vet inte riktigt vad det är för ngt men :)

Jaja, nu har jag skrivit lite :)

Jag hoppas det snöar hela natten och att det är jätte mkt snö imorgon, för då blir det att skritta ut med Sotis :)
Annars blir det vila för henne :)


Lång dag i stallet

Hej!

Träffade Marcus en stund innan jag åkte till stallet, han hjälpte mig med att göra klart muffinsen och vid 5 så åkte jag till stallet. :) Hämtade Sotis och sen dukade lite gulligt på ett bord och lade upp muffinsen :) fick ihop ca200kr idag!!

på stallmötet så pratade vi om listorna vi i stallet hade gjort, en måstelista och en önskelista. Och det mesta skulle vi få :)

Pratade om att vi eventuellt skulle få flera hagar, rum för att torka täcken och sånt :) och så gjorde vi upp en dag som vi ska städa på logen :)

En seg dag

Vaknade runt halv tolv idag, och dagen var så seg fram tills jag drog till stallet.
Först var det tänkt att jag skulle titta på filmen Bad teacher men den ville inte funka så kollade tre avsnitt av Chuck, fanns absolut ingenting att göra idag. Pappa kom hem vid halv fem och då åkte vi till Hööks, där jag köpte kedjegrimskaft. Sen drog jag till stallet. Idag fick jag äntligen rida. Skritta ca 50 minuter och travade lite i slutet. Gött att vara tillbaka på hästryggen igen :) På torsdag blir det ATG och kolla henne och om allt är bra så ska jag komma igång med ridningen ordentligt nu!

Jaja, efter stallet gick jag ner till mamma, vi bakade muffins som ska med till stallet imorgon :) Blir att sälja på mötet. :)
Hoppas bara att dom smakar bra för jag fick inte smaka ngn :( haha.


Söndag

Tjenare!!!
Igår var vi i stallet till Nöjesfabriken & bowlde, och det var GRYMT kul! Måste göras omfler gånger. :) Fick 388 poäng för tre omgångar så jag är nöjd :)
Efter nöjes så åkte jag hem, älsk kom vid tolv och vi åkte ut med tvillingarna, åkte runt till kanske halv fyra. Sen ville jag hem och sova så dom släppte av mig och åkte vidare. Marcus kom hem någon timme efter :)

Idag blev det att träffa Liz,vi träffades på Hööks och kollade runt lite. Jag hitta ett skitsnyggt schabrak och en likadan huva som jag köpte, och så köpte jag en rosa tröja och en grå väst. Så tusen kr fattigare vart jag då.
Vi gick in till stan och mötte Marcus och så fikade vi lite :) Sen gick vi till Gina, där köpte jag en skkjorta och en tröja. Och ´Liz hittade ett linne hon ville ha så jag köpte ett sånt också till henne eftersom hon inte hade några pengar :)

Efter stan så åkte jag och Liz hem till mamma och åt. Va ngt kött och pommes med vitlökssmör.
Efter maten gick vi upp till pappa. Bytte om till stallkläder och drog till stallet. :) Birgitta var snäll och skjutsade oss :)



Bilder på tulpaner :)


Det nya jag köppte till Sotis!


Nej men nu är jag för trött för att orka upp fler bilder. Så god natt! :)

En dag med shopping!

Idag har jag och älsk varit på Bergvik och shoppat. Men först börja vi med en lunch i stan, eller aah, jag åt och han fick kaffe ;)

Jag köpte en koffta, underkläder och ett träningslinne :)






Pappa hämtade oss på bergvik, jag fick övningsköra lite så vi släppte av Marcus på stan och sen åkte vi hem, bytte om till stall kläder och sen vidare till stallet.

Jag tömkörde idag och det gick helt okej. Hon var små pigg men inte som dom andra gångerna. Avslutade med att släppa henne i ridhuset :)




If you want a happy ending, It depends on where you stop the story.

Just nu funderar jag på att sälja min häst. Jag vill absolut inte ha kvar henne.

Menmen, efter stallet har jag inte gjort så mkt. Vart hos mamma och ätit pannkakor med grädde och tittat på tv, där dom letade hus i Frankrike :)
Funderar även på vilken utbildning jag ska läsaefter sommaren, har sån beslutånges, om jag ska söka till bagarutbildning eller bara läsa grund ämnen..

Torsdag

Tjeeo!

Blir att dra iväg till stallet om en stund, blir först att ladda mobilen så att jag kan lyssna på musik på bussen, och så tänkte jag att jag skulle ta med körskoleboken och läsa lite också. :)
Idag får Sotis vila lite, kanske blir en promenix ute eller något eller så får hon bara vara inne och äta massa hö haha. :)

Får se vad jag ska göra senare idag :) Det märks. Någon som vill ses så hör av er på telefonen! :)

Körkortsteori!

Tjenare!

Var med älsk en stund på dagen, sen tog vi samma buss mot forshaga, jag hoppa av i stallet och han fortsatte till Forshaga.
Longerade idag och herregud hon blir nog värre o värre för varje dag hon får röra på sig. För idag var det som att typ åka skidorbakom henne haha studsade bakom henne och gled flera meter för hon ville ju icke svänga när hon skulle och hon stegra flera gånger och snurrade in sig i tömkörningstömmarna och sen gick fram. CP häst. Någon som vill ha henne, hon är billig nu!

Jag övningskörde hem, hemma så satt jag och plugga körkortsteori. Blev precis klar. Och har antagligen inte lärt mig någonting! Så SÄR!


<3

Blev inga bilder från stallet idag, men kommmer ngn annan dag när jag fått tillbaka min systemkamera :)
Men longerade Sotis idag.. Hon fick galoppera av sig lite men hon var inte så mkt på marken, mest i luften haha. Så jag har bestämt mig för att rida då hon hållt sig helt på marken uter ett pass ;) Då vågar jag hahah

Efter stallet så tog jag och tränade lite på körkortsteori.. Jag är inge nöjd alls. Fick 55poäng, och då var pappa med lite också och hjälpte mig.. Så kanske fick 47 rätt eller något hahahah! Men jag får skylla mig själv eftersom jag typ bara tränar en gång i månaden, såklart jag inte lär mig något då... Haha.


God Morgon!

Vaknade för kanske en halvtimme sen, blir att åka ner till stan för att vara lite jobbig mot arbetsförmedlingen haha.
Efter det ska jag och mamma gå på stan en stund och sen skjutsar hon ut mig til stallet :)
Ska nog ta lite bilder idag, om jag kommer ihåg haha ;)  Så kommer lite mer senare ikväll :)

Måndag

Tjeena!

Sov hos älsk i natt. Vaknade runt två o vi låg kvar i sängen hela dagen och titta på film :) MYS! Halv åtta tog jag bussen hem, gick av vid sundsta där mamma & pappa hämta mig, sen åkte vi hem :)

Ska snart träna lite på teorin för körkort så jag får det ngn gång också ;) haha. :)

Vad har ni gjort i helgen fölket? :)

Söndag

Hade morgon i stallet, och nu har vi börjat med att man ska ta ut alla hästarna själv i stora stallet, innan var det ju att man var två stycken :)

Men det gick bra. Tog dock lite längre tid  men spela roll :)
när jag var klar med utsläppet gick jag ner till ridhuset och tömkörde sotis. Men att trava kunde man ju glömma för det var bara bus och damp haha så sluta med att hon galopperade ist.
Tömkörde sen på grusvägen och det tyckte hon var spännande, i början tyckte hon nog att det var konstigt att jag var bakom henne ist för bredvid haha men sen så var hon bara nöjd! ;)

Sotis får stå i sin gamla hage nu och hon gick runt jätte mkt och lukta och var nöjd. Hon fick lite vatten också i hagen. Men ingen ide att hälla i mkt för det fryser ju på en gång :/

Efter stallet har jag bara legat i sängen och försökt sovit. Men har vaknat hela tiden. Så är inte så pigg ävenom jag legat i sängen sen halv elva och nu är kl tre.. :/
Ska nog gå till mamma snart och tigga mat. Sen får vi se vad dagen bjuder på. Jag är sugen på bio men eftersom jag är så trött så lär jag ju somna ;)

lördag

Tjenare,
Igår var Marcus och jag ute och åkte med Sebastian. Han hämtade oss runt 00.00 ochså var vi hemma runt 06. Haha då var jag trött iaf. Men var en ganska trevlig natt.. Vi blevstoppade av polisen och vi försökte komma ikapp Fredrik & Jonas. Men dom kör för fort såkom ju aldrig i kapp! Haha.

Menmen, gick upp halv elva och jag har nog aldrig varit så trött haha! Hade lunchen i stallet så hade ju inget val.Var i stallet vid tolv, gav hästarna lunch och sen gick jag in och mockade och gjorde i ordning allt. Sen hämtade jag Sotis. Gick en lite promenad med henne och tog lite kort på henne. :)
Efter det pysslade jag om henne och sen fick hon gå in i boxen och äta. :)
Vid halv tre var jag hemma från stallet,gick och lade mig men hade bestämt mig för att inte somna, så jag blev grinig ist haha. Och kom knappt upp när vi skulle äta. Men jag kom upp före Marcus ändå. haha Efter att vi hade ätit så gick vi till mamma och hon skulle äta stuvade makaroner och det ville jag också ha så vi åt där också haha sen halv sov jag i soffan fram tills att marcus skulle dra, då skjutsa vi ner han t stan och sen åkte vi hem och jag gick till pappa :) Så nu stter jag här ^^



Fredag

Tjenare!

Drog till stallet runt ett idag. Följde med några ut och gick, eller aah, jag och sotis gick och dom andra red. Men det var härligt och Sotis tyckte det var kul, det märktes. :) Gick upp till vändplan och tillbaka, och det var svinhalt på en del ställen eftersom jag var tvungen att gå påden dåliga sidan av vägen för att vara snäll mot sotis och sina ömma hovar haha :P

Efter det mockade jag och gjorde i ordning maten, sen kom mamma och hämtade mig :)

Marcus kommer hit om enstund, får se vad vi hittar på :) Blir väl hyra film och äta massor med godis! :D Haha :D

Vad ska ni hitta på idag då gott fölk?=)

Lan

Klockan är fyra nu på morgon, min dator är normal igen och jag är super duper glad över det. Amandas pöjk fixa den efter flera timmar. :)

Så nu spelar jag cs på den och allt, och innan gick det ens inte spela Harpan för att grafikkortet var cp (?) Jag är lycklig haha !

Menmen, helt okej dag idag, lanet är roligt faktiskt :)


Albin & Marcus


Marcus :)


Amanda, som inte ville vara med på kort ;)



Henke o Albin :)

Stallet

Snart blir det att åka till stallet, Jag ska eventuellt få övningsköra med kärra idag dit. Och det ska bli spännande ;D Haha :D Sist gick det ju super bra så! :)
Kommer en som eventuellt ska bli medryttare på Sotis, idag. Hon kan ju dock inte få provrida eftersom Sotis inte är igång och ska stå tills på måndag. Men hon får iaf kolla vad det är för häst :)

Men nu ska jag göra i ordning mig och åka, skriver mera senare kanske ;)



Vårdcentralen

Godmorgon alla!
Vaknade nyss och blir att göra sig i ordning för idag ska jag kolla upp vad det är för vita prickar i halsen.
Efter det så åker jag nog till stallet och efter det till älsk. Blir lan idag, haha ska bli kul tror jag ;)

Dumle muffins

Hej!
Igår var ju jag och marcus på bio o såg New year's eve. Den var helt okej. Lite dryg var den men gjorde inte så mkt. :) Jag gilla den iaf! :)
När bion var slut visa det sig att det inte gick några bussar hem, så vi satt på mc donalds och försökte ringa pappa, som inte svarade.. Så slutade med att vi gick hem, och halvvägs så ringde pappa och sa att vi kunde ju ta taxi, och att han kunde betala, för han hade druckit öl.. Men eftersom vi var halvvägs hemma hoppa vi över taxin och gick. Kallt var det iaf!
Idag har jjag gjort muffins, dumle i. Och dom blev ganska lyckade ockå! Så det rekomenderar jag att ni ska göra :)
Receptet kommer från boken Hallo cupcake av Leila Lindholm
Här kommer receptet:

12 cupcakes
  • 3 Ekologiska ägg
  • 2½ dl Strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3½ dl vetemjöl
  • 2tsk bakpulver
  • 3 msk kakao
  • 1 nypa salt
  • 50g smör
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 msk kallt kaffe
  • 100g mörk choklad (70%)
  • 1 påse dumlekolor
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt & pösigt.
  3. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt och vänd försiktigt ner i smeten.
  4. Smält smöret och blanda det med vispgrädden.
  5. Blanda ner det i äggsmeten och tillsätt kallt kaffe.
  6. Hacka chokladen grovt och smält den.
  7. Rör ner chokladen i smeten.
  8. placera ut pappersformar i muffinsplåt och fyll formarna 2/3 med smet.
  9. Tryck ner två dumle i varje form.
  10. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minute.
Låt svalna..

Choklad granche frosting

  • 250g mörk choklad (70%)
  • 1 ½dl vispgrädde
  • 2msk vit sirap
  • 1 nypa flingsalt
  • 1 msk smör
  • 100g philadelphiaost

  1. Hacka chokladen fint i en hushållsmixer.
  2. koka upp vispgrädden, sirap och flingsalt och häll det över chokladen under mixning. Tillsätt smör och philadelphiaost och pulsmixa.
  3. Spritsa ut över muffinsarna


Staden

Tjenare!
Stan idag med Liz & Mari. Det var skoj att träffa dom! :) Köpte lite på rean, på Gina köte jag en tröja, och ett linne, örhängen :)
Sen på bikbok köpte jag en huvtröja som jag är grymt nöjd över!:)
Efter stan åkte jag och Liz hem till mig, pappa skjutsade oss till stallet, vi gick runt lite med Sotis sen pysslade Liz om Sotis och jag gjorde det andra :) Sen vid halv sju hämtade pappa oss och Liz tog bussen hem :)
Ska snart på bio med älsk. Blir att se New year´s eve. Det sägs ju att den ska vara bra! :)


~ Nyårslöfte? :)

Förresten, är det någon som har något nyårslöfte? :D
Jag har inget löfte, men ett mål som jag ska klara av om min häst är frisk (ska ju till ATG och kolla henne).
Men målet är att träna så mycket vi kan och sen i slutet av sommaren kanske starta någon hopptävling ! :)

bilder

lite bilder från nyår :)

Får passa på när man är hos mamma, hon har photoshop ;)





Jag är ju liiivrädd för raketer så den här fina grejen som
jag aldrig sett för är min nya raket haha! Ska köpa såna nästa år
också, dom låter ju ingenting ;)

Snööö!!!!!

Tjoo!
Varit en bra helg och helt okej dag igår :) Gick o la mig vid ca halv fyra  i morse x) Haha. Menmen, vakna runt ett och kollade på en film medans älsk var med tvillingarna :)
Vid tre hämtade mamma mig i Forshaga och vi åkte t stallet. Gud vvad snö det är ute då! Kommer väl antagligen försvinna direkt dock!

RSS 2.0