Helg! (:

Helgen kommer att spenderas med älsk, vi är kattvakt i Grums. :) Och imorgon ska vi till Arvika på marknad :) Ska bli kul, komma bort från Karlstad lite :D

Idag fick Sotis vila, var ju meningen att jag skulle rida för Anncha, men hon var sjuk. Så ska rida för henne på Söndag ist :)

Men nu ska jag göra i ordning mig så ska jag dra in till stan och möta Marcus :)

Onsdag

Tjenare! :)

Hoppa idag med sotis, igen! ;)
Hon hoppa fint och har bestämt mig för att ta någon hoppträning då o då kanske ! :) Men blir ju att boka ridhuset då så skulle ju vara bara om det var fler med :)

Sov hos Marcus i natt. Han drog vid åtta i morse och det kändes väldigt ensamt att ligga kvar. Men jag tog busse halv två till stan, där ifrån tog jag bussen till Hööks, där köpte jag en brösta/martingal, bett och sadelgjord. Tyvärr var den för liten dock.

Imorgon ska jag rida ut har jag bestämt mig för iaf! Och det ska bli gött o komma ut lite :)
Nu ska jag nog gå ner och hjälpa mamma att laga mat! Ha det så gött! :)

Bilder på det jag fick när jag fyllde år kommer nog dröja tyvärr då jag är hos mamma, och sakerna+kameran är hos pappa ;(

Men tjena ;)

Vakna för en stund sen :) Satte mig här vid datorn direkt. :)

idag blir det in till stan och möta Nathalie. :) Får se vad vi hittar på :)

Bilder på det jag fick i födelsedags present får ni se sen eller imorgon,
hoppas det går bra! ;)

:)

Hej :)

Har varit en bra födelsedag. Kul att träffa släkten också! :D Fick massor med pengar, en bok om ridtips, massor med bakredskap. Så nu kan jag baka massor ;D  En bok med massor med muffins i som jag ska testa någon dag :)

Imorgon ska jag till trafikskolan och köra, och eventuellt ska jag sätta mig vid datorn där o plugga teori :)
Efter det ska jag träffa Marcus en stund och pussa på han :) Sen dra till stallet och rida eller longera :)


Blir lite extra jobb på Helmia i oktober också! Får några tusen då. Känns gött! :D

20 idag då (Y)

Tjenare! Då var man äntligen tjugo. Och det läskiga med det är att nästa gång jag fyller jämt så fyller jag 30:O HAHAH! Herregud ;)

Menmen, va till stallet i morse och har nyss vispat grädde till tårtan. Ska plocka lite på rummet och göra klart tårtan. Marcus kommer snart så då ska jag öppna paket! :D haha. ;)

jaja,  hoppas ni får en bra dag folket. Det kommer iaf jag att få! :D
Hejdå :)

Försöka uppdatera lite :)

Hinner sitta här en stund idag.
Åkte till stallet vid elva idag. Mockade och sen hämtade jag Sotis i hagen, hon stod och väntade den sötnosen!
Sen fick hon stå och äta lite gräs utanför och hade glömt att knäppa grimman så den skaka hon av sig, men hon höjde huvudet och lät mig få sätta på den igen, gullhäst!
Sen duscha jag av henne och tvättade svansen som var lerig som tusen. x) Sen fick hon äta sin lunch och jag gjorde i ordning det andra medans, sen så gick jag runt lite o segade o pratade med fölk. Eller ah dom fick lyssna på mig och mitt prat för jag var jätte nervös inför provridningen xD

Sen vid ca ett kom hon som skulle provrida Först så red jag o fick hoppa lite. :) Sen skulle hon rida, och jag var så nervös att Sotis skulle dumma sig. Men hon gjorde inget nästan. Hon hoppade hon med och det såg jätte bra ut! Jag är super nöjd iaf, och hoppas att hon vill köpa Sotis för hon var jätte trevlig! :)

Jaja nu har jag sån huvudvärk så örkar inte skriva mer.
Men ha det så bra :)

God morgon

Vakna runt sex idag :( Av att jag hosta o så.. Fett jobbigt. menmen. funderar på att sova lite till men jag vettefan...
Fick iaf ett sms av Monica på Sodexo, hon frågade om jag kunde jobba några dagar i Oktober. Och självklart ville jag det. Pengar är alltid kul att ha! :D ;)

Idag ska jag nog in till stan och sen vidare till stallet. Och så hoppas jag på en bra lektion med Ann.Cha också! :)

Kan inte sova

Usch sitter i sängen, jag kan verkligen inte somna. Vet inte om det beror på att jag är nervös inför helgen eller om jag bara är pigg..

Kan ju säga redan nu att jag intekommer skriva mkt här på bloggen i helgen, för imorgon ska jag rida för instruktör och sen vara med älsk.
På lördag ska ju en komma och provrida Sotis, och så ska jag ju göra tårta o så till söndagen för på söndag fyller jag ju år. Så kommer nog inte vara inne förens på söndag kväll :)



Gokväll :)

Sitter och kollar på CSI. :) Ska nog sova om en stund.

Har inte hänt mkt idag. Pappa och jag åkte och åt kinamat förut o efter det övningskörde jag lite på Herrhagen och fickparkera ;) Gick helt okej :) (Y)

Torsdag

Hejhej. Ingen aning om vad jag ska hitta  på idag. :)
Kanske dra in till stan och se om jag hittar något roligt. :D

Igår så var vicke här och hon gav mig en present i förskott :D
Bild på det jag fick




Tack så mkt Vicke :)

Hopplahoppla

Bilder från idag :)









:)

Ska snart in t stan och möta Marcus. :) Vi ska väl va i ca en timme, sen ska jag ta bussen t stallet och förhoppningsvis ska jag hoppa lite :) Annars funderar jag på att rida ut. Men så tråkigt när det knappt finns några ridvägar..

01:26

Klockan börjar bli mycket nu. och är inteett dugg trött. Men får skylla mig själv när jag ligger i sängen tills klockan fem på em. ;)
Imorgon ska jag in till stan och möta älsklingen. :) Gå runt där en stund och sen drar jag vidare till stallet, tänkt att det ska bli ett hopp pass. Men får se imorgon :D

Tänkt lägga mig nu och titta på Stargate Atlantis och sen försöka sova lite :)

Hoppas ni andra redan sover! ;) Godnatt! :)

Provridning!

Tjenare! Nu är det bestämt! På lördar runt tolv kommer det en och provrider Sotis! Jag hoppas det kommer gå bra! :)
Vet ju att Sotis kan testa en del men jag hoppas hon inte är allt  för dum! :)


Bergvik

Marcus var här en stund förut. :) Efter det låg jag och halvsov, märkte nyss att jag är allergisk också. Lite svullen vid ena ögat :/

Men ska till bergvik med mamma nu :D Så hörs senare :D

Varit duktig idag! ;)

Tjenare! :)

Vaknade runt nio idag :) Gick upp och tänkte laga mat (varför vet jag inte haha) men väntade till elva med det ;) Då blev det makaroner och bacon och kolla på stargate (A) . Har blivit en nörd! :O Kollar på det varje dag! Hahah!

Menmen, efter det kom pappa hem, han var glad att jag hade gjort mat så att han kunde äta ;)
Sen åkte vi till stallet, vi var där innan ett för att hinna ta in Sotis. men gissa vem som låg bakom oss hela vägen till stallet?
Jo våran hovslagare. HAHA! Men det gjorde inget att Sotis inte var ren eller så. Hon satte på skon på mindre än fem minuter och sen fick sotis gå ut igen :) Och eftersom det var fint väder då så fick hon gå utan täcka :)

Åkte tillbaka hem och slappade i soffan någon timme eftersom jag hade så ont i magen. Men vid fyra drog jag in till stan för att möta Marcus, vi skulle på teori lektion :)

Väl på teorilektionen gick läraren igenom vad en bilskola är typ x) och det var det jag hann lyssna på för sen var jag tvungen att dra för att åka till stallet och ta in hästar. Men när jag kom till stallet var ju dom hästarna inne redan, så jag mockade och sen gick jag och hämtade Sotis i hagen :)

Idag red jag först ute i paddocken, Sotis var konstig idag. Dom första meterna så skutta hon och dumma sig och sen helt försvann det. Konstig häst. Hon hade kanske någon fluga på sig pånågot obehagligt ställe xD
Men skrittade en bra stund på små volter tills hon lyssnade på mig och inte kollade på allt annat. Då gick jag in i ridhuset, trava och galopperade lite och sen fick Mimmi rida. Sotis dumma sig en del med henne, men inte så dum. Var mer jobbig efterom Mimmi aldrig fick göra något mer än att trava runt på en volt utan några som helst krav. Men det gick bättre i slutet. Hon red kanske 40 minuter, sen så avslutade ag med att trava och galoppera och hon gick verkligen jätte bra efter att Mimmi hade ridit. Så det var inte sista gången Mimmi ska rida Sotis iaf ;) Haha :D

Sen efter ridningen smörjde jag båda sadlarna och båda tränsen + mina ridstövlar så nu är dom fina! ;)

Efter stallet gick pappa och jag ner till mamma, vi åt tårtan som jag gjorde igår. Den var helt okej men inte riktigt nöjd. men mamma och pappa sa att den var bra iaf :P Hehhe, och mamma hade bakat några kakor som vi ska ha till på lördag. Men jag hann äta några st innan mamma blev sur och plocka bort dom (A)

Nej men nu ska jag ta och sova tror jag :)


En dålig bild på en ganska ful tårta :P


19 sep :)

Inte ens en vecka kvar tills jag fyller tjugo :D hihi
Idag kommer hovis halv två för att fixa Sotis hov, hon har ju tappat skon så blir ju bara att sätta på en ny :)
Efter det ska jag ta bussen in till stan för att gå till trafikskolan. En lektion där som jag missa förra gången, så sitta där i ca två timmar och sen till stallet igen och ta in hästar. Men måste nog dra tidigare från trafikskolan och ta in hästarna. Men gör nog inte så mkt :)


Gött iaf att hon får ny sko, då kan jag rida igen :) Jag som tänkte rida ut i Lördags men det sket sig ju då för hon inte hade ngn sko .. :/
Och vem vet när det kommer sol igen liksom.. :( Dumma häst och dumma lera ::(

Hejsvejs!

Igår gjorde jag ju tårtbotten och idag tänkte jag göra resten :) Får bli en enkel tårta med någon go fyllning i :)

Bilder kanske kommer senare. :)

Var ju på krk igår med Nathalie :) Många duktiga ryttare där! :) Träffade Anncha också så nu har jag bestämt för att börja träna igen, så imorgon blir det nogatt ringa o boka en lektion för henne! :)

En som ringde på Sotis idag också! :) Hon verkade intresserad även fast jag berätta hur hennes "negativa" sida är. Så så fort Sotis fått en sko på framhoven så ska hon komma och provrida :) Hoppas det går bra för hon verkade gör go :) Och hon kunde erbjuda ett bra hem med bra hagar och hästkompisar.:) Och DET är ju det viktigaste :)

Tårtbotten

Kollar runt lite efter en bra botten till tårtan jag ska göra när jag fyller år. Och jag tror jag har hittat en botten jag ska ha nu :) (Y)

Tårtbotten

Detta recept ger en fin och hög klassisk tårtbotten för 12 och för 16 portioner. Bottnen blir mjuka och lätta, till skillnad från amerikanska tårtbottnar som blir mer kompakta. Längre fram kommer även recept på sådana bottnar.
Recept 16 portioner
7 ägg
4 dl socker
2 dl vetemjöl
2 dl potatismjöl
3 1/2 tsk bakpulver
2-3 tsk vaniljsocker

En form 26 cm i diameter blir bra för detta recept.

Gör såhär
Sätt ugnen på 175 g.
Vispa äggen och sockret ljust och pösigt, låt det ta en stund.
Tillsätt de torra ingredienserna, en i taget, under fortsatt vispning.

Grädda i c.a 40 min.

Tips
1 Om tårtbottnen är toppig när den kommer ut ur ugnen, platta försiktigt ner den med händerna över en kökshanduk. Detta går att göra när bottnen är varm.

2 Fukta tårtbottnarna innan varje lager med saft eller liknande. Särskilt om man fyller tårtan med mousser av olika slag, som inte tillför fukt.

3 Använd en krage på formen, det gör att tårtbottnen blir högre. Klipp en remsa dubbelt så hög som formen, av bakplåtspapper. Smörj kanterna på formen med smör och sätt fast pappret runt. Se bild.
4 Öppna inte ugnen innan 20 minuter passerat, eftersom tårtbottnen då sjunker.

5 Jag tycker att det blir lättast att dela på tårtbottnen när den har svalnat och stått i kylskåpet ett tag, men allra enklast blir det om den varit fryst och hunnit mjukna något innan man delar den.

Hitta detta receptet på en blogg men kommer innte ihåg bloggens namn :/

20år om ca en vecka! ;)

Hej :)
Har ingenting att göra just nu.. :( Ville dra till krk men hon jag ville ha med svara ju inte alls...

Men Marcus kommer hit snart. Så då har jag något att göra iaf :) längtar tills ikväll för då blir
det ju som sagt bio :) Det har varit en  seg dag idag.

Försvunnen

God morgon. :)

Älsk ringde och väckte mig runt tio (när jag sa att han skulle väcka mig elva (;...) Så sitter i sängen nu och väntar på att Stargate ska börja 11.45 :) Efter det ska jag städa  på rummet och duscha. Och i kväll blir det bio med pappa, Birgitta & Marcus, vi ska se försvunnen :) Jag hoppas den är bra! :) Marcus som valde filmen och han brukar välja bra filmer :)

Igår bakade jag några muffins. Blev ganska goa faktiskt :)  Det står att det ska vara kladdmuffins men har dock aldrig fått dom kladdiga x)

Yourlucksin

Min älskade häst är nu till salu pga att vi inte passar ihop.
Jag har inte det som krävs för att kunna visa hennes bästa sidor.
Jag vet att hon kan så mycket. Har sett små bitar av det.
Men längre än så kommer jag inte.


Annonsen: http://www.bukefalos.com/r/showentry.php?e=216628





Rosor & Pizzabullar

Några bilder på Pizzabullarna och rosorna :)


Den här rosen blev lite sne ;d





Pizzabullarna blevvääldigt fula xD

Panduro

Tjenare. :D En riktigt bra dag idag faktiskt! Jag mötte älsk på stan vid tre. Vi gick runt lite ooch sen mötte vi mamma på mitt i city. Så vi gick till panduro och där har dom ju en del grejer till bakning :) Så köpte sugarpaste så när jag kom hem från stan så satte jag mig och testade göra en ros. I början fatta jag ingenting men sen så kom jag på hur jag skulle göra och den blev riktigt bra! :D


Jag gjorde den till vänster och den överst. Den till vänster gjorde Marcus,
och den tycker jag nog är snyggast :)


Grejs till bakning

Gah, jag sitter just nu och kollar in en hemsida med massor av roliga grejer. Jag har kollat så länge nu så jag vet inte vad jag vill ha! Jag försöker tänka ut vad det ska vara för tårta när jag fyller år hur den ska se ut, för dåblir det ju lite lättare att veta vad man ska köpa. Sen vill jag köpa bokstäver också. Jag vill ha mkt på den sidan!!!

Men jaja, jag gjorde dom där pizza bullarna förut.Dom blev helt okej faktisk. Har inga bilder i datorn just nu på hur dom blev. Men kanske lägger ut en imorgon. Men kommer nog inte göra såna pizzor igen. Dom var bara jobbiga att göra och mman blev heltkletig! haha

Pizzabullar

Jag hittade receptet hos Angelicascupcakes och det verkar vara jätte gott! :)


Använd er av ett färdigt paked med botten och tomatsås. Ta ut degen och "dra ut den" lite i kanterna så den blir större och lägg sedan på era tillbehör efter smak. Rulla ihop allt och dela upp pizzarullen, som när du gör vanliga bullar. Lägg bullarna påbakplåtspappersklädd plåt och in i ugnen i ca 12min i 200°.
När du plockat ut dom ur ugnen kan du strö lite oregano uppepå.

Om ni testar det här så kan ni ju skriva vad ni tyckte om det! :D
Jag själv ska förhoppningsvis testa det ikväll. Så då uppdaterar jag vad jag tyckte om dom! :)

My love!

Hej. Älskling var här typ nyss. :) Han fixade min bärbara dator så nu funkar den som den ska ! :D (hoppas jag iaf)

Passet med Sotis var bra idag, är nöjd! Hade gougen på i början o sen när jag tog av den var hon sitt gamla jag. Den hon var för två år sen. Så gougen tänker jag inte använda mer! Då kan jag ist sluta rida henne. Samma funktion har gougen...

Just nu sitter jag vid min bärbara dator som äntligen fungerar som den ska. Cityville, bloggen & en kall cola.. Kan det bli bättre? ;)

Hoppas ni har haft en bra dag :)

Görasigfriskdag!

Hej! Idag har jag bestämt för att bli frisk. Så jag ska inte göra något als fram till att jag ska till stallet, för då ska jag rida! :D Sotis har fått en väldigt lugn vecka med massa longering så nu är hon nog trött  på det hahaha! Får se om hon är pigg eller minde pigg idag då :) Är sugen på att rida iaf. Spec sugen på att rida ut men det kanske jag ska vänta med tills typ imorgon eller något ifall hon är pigg. Men får se :D

Har nyss ätit frukost. Och mitt schema för dagen ser ut såhär:

Frukost
Datorn fram till 11.45
11.45-12.40 stargate Atlantis
12.40-13.35 Stargate SG-1
Göra i ordning mat & äta + datorn
14.35-15.30 Smallville
Åka till stallet och rida


Sjuk

Heej!

Inte skrivit på några dagar nu. Beror på att jag är sjuk och inte orkat suttit vid datorn så länge..

Menmen, helgen har väl varit okej :) Igår låg jag mest framför tven hela dagen då jag mådde väldigt dåligt. Men vid sex kom älsklingen hit och vi åkte och hyrde film :) Vi hyrde två filmer. 
Iren Huss- En man med litet ansikte. & Winter´s Bone

Iren Huss filmen var bäst av dom två tyckte jag. :) Gillar dom filmerna! :)
Men Winter´s Bone var inge för mig, Men Marcus tyckte den var bra, Jag tyckte den var seg.

Vi köpte pizza på den nya pizzerian på Kroppkärr. Och om ni inte har ätit där så tycker jag att ni ska beställa där ifrån nästa gång! :)

Idag så vakna vi vid ca halv elva kanske. Mamma hade gjort i ordning frukost till oss så vi gick ner och åt, sen gick vi och lade oss igen och vi sov t två :) Jag kände att det behövdes! :)
Vid halv tre drog Marcus och jag hoppa in i duschen. Sen drog mamma och jag till Bergvik, jag köpte en tröja som jag är väldigt nöjd med :) Mamma köpte en skjorta :P Helt okej den med! :) Sen handla vi mat på max och avslutade bergvik med en mosbricka ;) (Y)
Mamma skjtsade mig till pappa och vi åkte till stallet, pappa var snäll o mockade medans jag var i paddocken med Sotis. jag har ju inte orkad rida på några dagar så har longerat henne, och börjar märkas nu. För pigg som attans var hon haha. Men det mesta sprang hon nog av sig för till slut orka hon ens inte bry sig om myggorna x)

När jag kom hem från stallet gick jag till mamma. Vi kolla på Idol och sen åt vi majskolvar. Mums! :)
Nu sitter jag här och mamma kollar på någon film :)







Hoppas ni också har haft en bra helg! :)

Puss!



Första körlektionen över ;)

Hejhej. 

Idag gick jag upp vid åtta. :) Älsk var snäll och väckte mig <3
Åt frukost för en gångs skull och sen satte jag mig och lästa i trafikskoleboken till klockan blev halvtio för att ta tio i bussen till stan :) Vid halv tio kom jag till trafikskolan, o kvart i tio satt jag i bilen, instruktören prata om allt möjligt och sen fick jag köra :) Först sög jag verkligen. Koplingen tog inte alls på samma sätt som våran bil gör. Och ändå är det samma model... Haha så jag fick skämas lite (A). Körde till mariebergsskogen till en backe där och där fick jag lära mig dragningskraften, och det gick ganska bra :D Sen åkte vi till gammla flygfältet och sen till badhusets parkering där jag fick parkera. Efter det så körde vi genom stan och tillbaka till trafik skolan :)

Han tyckte jag körde bra, och han tyckte jag skulle hälsa pappa att han lär ut bra så det är ju bra! :D hahah

Vid fyra ska jag till trafikskolan igen för teori lektion och efter det till stallet och ta in hästar och longera sotis :)
 

Trafikskolan

Tjena,
idag har jag varit på trafik skolan. :) Fick lära oss lite om hur man ska backa och parkera och sånt :P Lite småsegt. Men lärde mig något iaf :) ;)

Kollade på tv idag och såg en häst jag gillade grymt mkt. Det är en kallblodshäst. Kan ni gissa vad de e för ras då? ;)

Regnig dag idag

Hejsan. :)

Idag så har det varit en slapp dag :) Har mest suttit här, och slappat i sängen :) Läst lite har jag också gjort :)
Vid kanske tre så drog jag och mamma till stuvbutiken och någon mer butik för att kolla trappsteg, hittade några som vi gillade :) efter det drog vi till rusta och kollade allt möjligt :P

Sen vid halv sex kom vi hem. Mamma skjutsa mig till pappa men efter en halvtimme kom hon upp till pappa med lite soppa hon gjort för det blev för mkt tyckte hon :) Och då skulle vi dra t ikea så mamma blev med :)

På IKEA köpte vi grejs till garderoben, vi han med en fika också! :D mamma köpte en hylla till badrummet :)


Igår så var jag hemma hos marcus på dagen, det kom folk och firade han eftersom han fyllde år i Onsdags :)
Så han fick något till bilen och saker tills han flyttar hemifrån ;)

Tog kvart över fem bussen hem, så drog jag till stallet halv sju, var meningen att mimmi skulle rida men sotis knäppa sig så sluta med att jag fick rida ist x) Hon dumma sig i säkert 40 minuter innan hon gick bra, och när hon väl gick bra så var det kul att rida :)


Testade en hemsida som heter Picnik.com som min kompis Liz använder
så då var jag ju tvungen att testa den! :)

Skulle vara kul om man kunde dansa såhär! ;D


Torsdaaaag

Hej.

Igår var jag hos älsk. Köpte en parfym till han och en ros :)
Vi åt tårta och kaka och hade det trevligt. :) På kvällen gick vi och köpte pizza och kollade på film.
Sen runt två somna vi typ :)

Teorilektionen igår var intressant. Fick gå igenom bilen. Först kolla vi under huven ;) Han förklara vad allt var till för och sånt. :) Sen däck, lamper och sånt :) Sen delade han in gruppen i fyra grupper och så satt vi i bilen och där gick han igenom hur man kollar så att bromsen funkar och allt möjligt. Kul vare iaf :D

Idag vakna vi runt tio. :) Bussen till stan gick elva så vi stressa till den som vanligt :) ;)
Bussen var full så fick stå hela vägen in till Karlstad -.-
När vi kom in t stan gick vi till trafikskolan och anmälde marcus till teori lektionerna :D Så nu är han också på gång! ;)
Kom hem för en timme sen, :) ska laga iordning något att äta tror jag, sen får vi se vad dagen bjuder på :)

RSS 2.0