tjjuueueue

Heey.
Har varit hos älsko i några dagar nu :) Har varit super trevligt. Lagade i ordning Tacos i Lördags och sånt :) har även sett filmer och massa gött.. Segat bara typ ^^, :D hehe. orkar inte skriva så mkt om helgen. Men den har iaf varit perfekto.. :D

Idag tog jag bussen till stallet vid halv sex. Blev att mocka och gosa med hästen, för hon ville hellre stå med mig och va med mig hela tiden hahah söt xD :D Hon fick stå idag eftersom hon har gått ganska mkt nu. :) Pappa hämta mig runt sju och då fick jag köra hem:) Efter stallet har jag inte gjort så mkt. Bada för en stund sen, och har bara suttit här efter det x) :)

Torsdag

Sitter i skolan nu och har matte, men jag fastna vid datorn haha. Så tänkte skriva lite här medans jag ändå sitter här :)
Sista lektionen detta också sen blir det nog hem och städa :) efter det blir det att ta det lugnt :)

Tisdag

Inte gjort mkt  idag..

Blir stallet om ca en timme iaf. Senare blir det film och sega
Får se om jag går till skolan imorgon, hoppas jag mår bättre då.

Måndag

Måndagar är alltid lika tråkiga.. varför finns dom egentligen.. -,-
Men iaf så sov jag hos Marcus i natt. Dom hämta mig ca halv tio igår och vid halv ela sov jag haha. Jag var helt slut alltså. En heldag med Liz är så kul så man däckar på kvällen xD
Men hade ju tänkt dra te skolan idag men jag somna ju om och vakna nio och tänkte ta halv tio bussen men den lyckades jag missa haha så struntade i skolan, så blir nog att sova hemma på vardagar iaf x)

Jag drog med bussen som gick halv två från Forshaga, Sen när jag kom in till stan hoppa jag på nästa buss och drog hem, :) Blev att fika lite och sen dra vidare till stallet :)

i stallet blev det att först göra i ordning hö, sen gick jag och hämtade sotis. Borstade av henne och pussa på henne, sen sadla jag och drog ut och red, Blev att rida på en grusväg, tänkte kolla vart den ledde men den tog aldrig slut. Så där blev det mkt trav iaf ! :D Sen så bestämde jag mig för att rida på åkern ( eller om det är travvolten alla snackar om haha) och då blev det mycket galopp. Från stallet typ till den lilla volten längst bort på åkern, (tror bara liz fattar hur långt det är dit. HAHA) sen skritta vi tillbaka till stallet, så gjorde jag iordning hennes mat och drog hem :)

Blev att hoppa in i duschen när jag kom hem och sen direkt efter äta stuvade makaroner och korv. Gött var det iaf! :D

Ska försöka att skriva lite varje dag här nu :)
Men skriver imorgon, Pusss

Toppendag! :D

Hej. (;

Idag har det varit en toppen dag, Liz var med till stallet idag, och vi var duktiga och tog bussen dit. Och eftersom vi hade tänkt tolka idag så hade vi med typ en bräda med ngt snöre på som vi hade fått lånat av paula. Så den fick liz åka på från hållplatsen till stallet haha. På bussen dit kom jag ju även på att jag hade glömt tolkselen hemma haha så blev ju inget sånt idag ändå.. x)

När vi väl var i stallet blev det att mocka, sen hämta vi sotis och borstade lite snabbt på henne sen gjorde vi i ordning henne och gick ner till ridhuset. :) Blev att rida där ca en halvtimme- timme ( glömde helt bort tiden ju. haha)
Efter att jag galopperat lite och så så fick liz rida lite. Hon travade och så :) Var riktigt kul att ha med henne till stallet :)
Sen efter aatt hon ridit en stund gick vi upp till stallet så hon fick byta till lite varmare skor sen red vi ut lite. Var väl borta ungefär en timme, Blev mest skritt med lite trav :) Var en underbar dag med underbart väder :)

Här kommer lite bilder också :)


Yourlucksin <3



Sofie & Yourlucksin <3


Sofie & Yourlucksin


Liz & Yourlucksin


Liz & Yourlucksin


Liz & Yourlucksin





Några bilder Liz tog med min kamera :)

Lördag

Bion igår var verkligen hur bra som hellst. Man typ var helt inne i filmen, kändes som om man liksom var i filmen, jätte bra hela tiden och grymt äcklig på vissa ställen men gryyyymt bra haha :D

Marcus sov här inatt så vi vakna runt halv tio. Blev att åka till Ikea runt elva, köpa lådor att ha fodret i i stallet, sen åkte vi hem och pappa ville ha med oss och hämta hö i förra stallet så då gjorde vi det, Jag fick köra så! :D Sen efter det så skulle pappa till någon affär så vi drog dit också, och efter det blev det stallet och lämna höet och foderlådornaoch sen dra te UNO på UKM. Det var mkt bättre i år iaf! :D Många bra som uppträdde. :) Vi var där med amanda och henke till typ kl sex eller något. :) Sen drog vi hem och halvsov till kl var halv elva för då skulle marcus hem :(

Imorgon blir det stallet med bästaste Liz :D Ska bli kul :D


Heeeelg! :D

Tjo. Gött med heeelgen nu då :)
Idag var det skolan som gällde för en gångs skull. xD Hehe pluggamkt engelska för en gångs skull! :D
Efter skolan så satt jag och Amanda på mc donalds och sega medans vi väntade på hennes buss. Sen när hon drog gick jag och köpte colai mitt i city och satte mig och läste tidningen medans jag vänta på att mamma skulle sluta jobbet vid två:)'När klockan väl blev två så gickmamma och jag och köpte pjäxor och skidor som hon så mkt behövde xD efter det gick vi och åt pizza :) sen ville ju jag också shopa så gick in på vila, där köte jag en t-shirt sen in på bik bok och köpte en mössa, hårnålar och galjar xD sen gick vi upp en våning och då köpte jag en bok :D Hehe så blev lite för mig med:) Kom hem vid fyra och då drog jag te stallet, mocka och sånt. Sprang runt i paddocken med sotis för jag hann inte rida och kände mig duktig om jag sprang i paddocken med henne i tre min hahahaha. XD Jag fick motion iaf ! Kollade kor gjorde vi idag med. hihi..
Nej nu ska jag göra i ordning mig och dra in till stan och gå på bio med eeeelsk. Blir att se Sanctum eller vad den heter :D




Skriver i morgon om den var bra eller dålig :D

Fältet idag! :)

Tänkte skriva lite om vad jag gjorde i stallet idag, För jag har typ grymt tråkigt just nu. haha

Vi var i stallet kanske typ fyra.. Marcus var med så han hjälpte mig och mocka och han klaga hela tiden på att det trilla ur massa bajs när han mocka och att det var grepens fel. haha lite förstår jaghan för det som är smått åker ju igenom och det är så jobbigt haha. Men han sa att han ska göra en grep med nät ? HAHAHA go han :D Får se hur det blir med den saken xD
Efter att vi mockat klart gick vi och hämtade sotis. Men hon ville nog inte in idag för hon kom inte fram. Så hitta en tuss hö och då kom hon på en sekund haha. jag tog in henne och började borsta på henne. Hon ville ju inte stå still på gången så var ju lite jobbigt haha men till sluta var det dags att gå till ridhuset och rida. Blev typ att värma upp henne där och rida i alla gångarter och sen ut på åkern o rida. :D Hon var lugn i ridhuset och det gjordemig lugn ! :D Så vi gick ner till ett fält och där skritta jag och trava på en volt. Sen red vi ut på fältet en bit och tillbaka sen, det gjorde vi någon gång och det fick räcka. Det började att mörkna så :D Sen efter jag ridit gick vi in. Marcus borsta av sotis lite medans jag plocka in allt i sadelkammarn, sen fick sotis gå in i sin box och äta och vi gick och gjorde i ordning det andra höet och maten, sen kom pappa och hämtade oss :)





Torsdag

Hej..

Älsk sov hos mig i natt. Var ju meningen att jag skulle till skolan idag men så blev det ju inte. Vet inte varför jg inte går dit. Får smått panik på morgonen och vill absolut inte gå iväg. Sen efter någon timme så är jag så besviken på mig själv att jag inte gick till skolan. Men jag kommer ju helt enkelt inte iväg :/ Aja.. Älsk blev iaf sen te skolan,han drog vid elva typ. Slutar två. Så då ska jag in till stan och möta han och sen iväg te stallet :) Kanske blir några kort också :) Vem vet ^^, iså fall lägger jag upp dom här sen:)

Nej nu ska jag hoppa in i duschen tror jag och sen byta om till ridkläder o dra te stan ;)

hitta en gammal bild på mig som jag bjuder på hehe ;)

Tjaao

Onsdag- Hemma

Sitter här och pratar med Marcus i telefon. :) Han är inne på affären och ska köpa saker till mig haha. Som typ nudlar, cola, muffinsformar och sånt skit :D Hihi älskar han ! Han ska snart komma hit också och då blir det väl att kolla på ngn film :) Efter det så är väl klockan runt fyra och då blirdet stallet. Och eventuellt rida. :D Glömde kolla igår om det var bokat i ridhuset så blir en överskning sen haha x) Men efter det blir det väl att vara med älsk. Sova med han i natt iaf :) Får se om det blir här eller hos han :)

Typ fullt upp hela veckan..

Imorgon torsdag ska jag ju te skolan, där slutar vi typ tolv. men ska sitta kvar ngn timme och plugga eftersom jag ligger lite efter, efter skolan ska jag träffa en kompis eller så blir det att jag gör det efter stallet. jag har inte riktigt bestämt än.



Fredag så blir det skolan till tolv igen, kanske längre beroende på hur mycket jag pluggade på torsdagen, sen funderar jag på att ta bussen till stallet och rida ut. Så är hemma från stallet runt sex kanske och då blir det hem och duscha och sen ner te stan och gå på bio med älsk :) sen hem till han hoppas jag och sova där :D

Lördag är den enda dagen jag typ inte har någonting att göra. Blir att vara i Forshaga tror jag :) Kankse in till stan till UKM eller vad det heter och titta på när mari uppträder :) men beror lite på hur bussar gåroch sånt :)

Söndagen blir det att åka hem från älsk och träffa Liz. :D Hon ska med till stallet, kanske rida ut på åkern eller något sånt. Har inte bestämt, Kankse prova att tolka. ;D så får köpa en pulka :D eller vad tycker du Liz? ;) HAHA :D


En lite skumm bild på mig :D
skumm bild på mig :D



skumm bild på Sotis :D


Hästen som står i boxen bredvid Sotis, Tror han heter Seven :)

Tisdag

Igår var det alla hjärtans dag och då var jag med älsklingen :) först vare ju skola. Men drog vid ett till marcus skola. Sen vid halv två tog vi bussen till Karolinen och vänta där till kl var ca halv tre. Då skulle jag göra massa tester för att jag ska börja ge blod. :) Så om sex veckor ska jag ge blod xD hihi lite läskigt men ändå fett bra ju :D
Efter att vi hade varit på Karolinen så gick vi till Mat & muffins och åt. Och inte viste jag att dom hade så god mat där :O Jag åt bakad potatis med skagenröra och Marcus åt ngt kött xD :D Fick även en present av han, som va en super god parfym :D Tack älsk <3
Efter mat & muffins blev det att åka hem. Vi lade oss en liten stund sen gick jag upp o bjöd mamma på tårta och kaffe. (: Tårtan hade jag gjort själv. Den såg inte så fin ut men den var iaf god:)
Älsk drog hem runt elva och då gick jag och lade mig :D

Idag så var jag så trött när jag vakna så blev att stanna hemma från skolan. jag orkar inte med att baka i skolan, det är så trååk. men ska snart kolla på film o efter det blir det att åka till stallet och rida o ta kort :D hihi. efter det blir det väl o bada o prata med älsk i telefon <3


Sofie Ekelund

Söndag

Har varit hos älskling hela helgen, Har varit en super bra helg! (:

Fredags: Stallet blev det först. Då blev det att ta sin första ridtur på sotis i det nya ridhuset. Hon skötte sig super bra. Det var tre andra i ridhuset så trodde ju det värsta om Sotis. Men hon var lite tittig i början och kunde inte stå still. Men efter fem-tio minuter så va hon som vanligt. Hur go som helst. Hästarna fick gå bredvid, bakom, framför.. typ var som helst utan att hon brydde sig :) efter stallet skjutsa Birgitta mig till Marcus, och direkt när jag kom dit så blev det att gå och hämta pizza. det var fett gott denna gången, åt upp nästan hela x) (A) efter vi hade ätit blev det att lägga sig typ direkt. Men allt sluta ju med att jag fick klia älsk på ryggen för han var allergisk haha. så vi la oss vid typ tio och kl tre somna vi xD

Lördag:
Blev typ ligga i sängen och kolla på film te klockan var halv fyra, då kom Marcus morfar o hämtade oss för han skulle köra oss till stallet, blev ju tyvärr en snabbis till stallet för Marcus mamma skulle hämt oss när hon skulle hem från stan o det va ju vid halv fem. Så blev att snabb mocka och allt. Sen pussa mkt på sotis. vi gick även och kolla på läskiga korna hah. :P Sen blev det hem till han igen.. Då blev det att sova till åtta hahah xD då gick vi till affären och köpte godis och sånt för vi hade tänkt se på film :) men det blev inte så.. Vi typ åt och sov haha.

Söndag
: Vakna runt tio idag. Blev att se på film. Två st faktisk. haha. Så det har verkligen varit en slapphelg. Men fett gött iaf :) Pappa hämtamig vid sjutiden och efter det har jag inte gjort alls mkt. badat.. Försökt sovit men gick inte så bra xD

Imorgon bitti ska jag iaf baka tårta xD hih


Älskar dig Marcus <3

onsdag

Sov te tolv idag. Efter det har jag bara slappat.. Vid halv fem drog jag te stallet, mockade, fyllde vatten i boxen, sen hämta jag sotis så blev det att rida ca 40 min. Och hon gick super fint idagg. Hade ju hjälptygel men inte spänt den något ( tror jag ) men hon gick fint ändå. Och ddet var ganska kul att rida då eftersom det var JAG som fick henne att arbeta rätt och inte HJÄLPTYGELN. Men det är alltid kul när hon går fint. Även om det är med hjälptygel :)
Efter att jag ridit så blev det att packa in saker i bilen o åka te det nya stallet och fixa lite o träffa folk :) Kollade även ridhuset. Känns mindre än det andra men kan bero på att det är högre väggar i detta ridhus :) menmen. nu har jag laggt ner det sist som ska med imorgon till stallet. Nu ska jag sova. Och jag hoppas jag INTE glömmer kameran. för vill ju ta lite kort i nya stallet :D

Tisdag

Hemma från skolan idag.. :/ Är sjukis.. menmen

stallet blev det iaf eftersom jag hade insläppet. :) Pussade på min älskde häst också. Och i natt får hon va utan täcke, det måste vara väldigt skönt för henne. Eftersom dom har laggt nytt golv i den boxen bredvid så ärre en fläkt där så det har blivit ett varmstall för tillfället hehe. ;p så då får man passa på att ta av täcket :) Blev ju ingen ridning idag då eftersom det alltid är bokat i ridhuset på tisdagar. Men imorgon får vi ta en runda i ridhuset och kanske avsluta med en liten tur ute :) Blir ju sista gången man rider ut där så man får väl passa på :)

Sen hoppas jag att hon är helt frisk också när vi ska till vetrinären på torsdag. :) Men det tror jag.! (: Men vi har ju haft en liten otursvecka förra veckan. Men vi har att haft tur att allt har fixat sig igen direkt :) Först tappa hon ju skon vänster fram så hon blev ju smått öm, men hovslagaren kom dagen efter och fixa det. Sen i söndags gick vi ju omkull när vi var ute och red. Hon blev rädd för en traktor och flög ner i diket. Sen när vi skulle upp så svängde jag henne för mycket åt sidan så hon fick inget fäste och gick omkull. Men hon mådde bra efter det. Även igår och idag. Verkar inte vara öm eller något. :) Extra gosig är hon iaf nu. men det gör ju ingenting!:D haha

Nu skrev jag nog ganska mkt onödigt. men haha jag typ behövde skriva av mig lite :)


Yourlucksin <3

Måndag

Tjohej.

I helgen var jag med älsk :) det var underbart. Han åkte hem idag :) Blev ingen skola idag för att jag mådde dåligt :/
men sov och så så att nu mår jag bättre :) Så det blev stallet efter att pappa slutat och sen vidare te Kristinehamn för att pappas kompis skulle kolla på en katt :) och den var fett söt. En kopia av min katt jue :D och dom tog med den hem :) efter det åkte vi hem te Birgitta för dom skulle dricka te o sånt xD typ de som hänt idag.



Fredag äntligeeen

Tjohej.
Skolan idag då. Hade engelska o gjorde ett prov, får se hur det gick då xD
Efter skolan va jag med älsk en stund och sen vid fyra drog jag te stallet och väntade på min hovslagare som skulle komma o slå i en sko som sotis tappa igår xD knashäst :D
Det tog ett litet tag för att det var så stökigt i stallet och det gjorde sotis orolig o kunde inte stå still xD menmen, efter det blev det att rida. Och hon var super fin idag :) älsklingshäst <3
Fick även ett nummer av min hovslagare som går te en massör så ska ringa dit ngn dag o höra om hon kan komma ut och massera Sotis :)
Jaja, kvällen har varit tråkig o seg.. tittat på tv, duschat o sånt. Blir väl att gå o lägga sig snart för imorrn blirre stan, köpa grejer så jag kan göra tårta o sen hem oh göra tårtan x) Efter det blir det att vara med älsk. Och äntligen sova med han ! <3











Några bilder på Sotis och hennes tid hos mig :) ihi Älskar denna häst så
gryyyymt mkt!


En sak som jag har kommit på är att då jag fick sotis då var allt så underbart. Jag hade ingen erfarenhet av att utbilda en unghäst. Men vi hade underbara ridturer i skogen oh hoppade några hinder på banan ibland. Då jag stod på maxstad då var hon lugn och hur rolig som helst att rida, kunde rida i grupp utan att hon slängde av en, Hon kunde stå i en vecka utan att explodera av överskotts energi.
Sen flytta jag Sotis till det stallet hon står i nu.. Och nu är det inte alls kul att rida längre. Alltid tänker jag på att hon måste ha huvudet sänkt för annars får hon ont i ryggen, och det blir då att jag rider med inspänningstyglar varje gång på grund av att jag inte kan få henne att gå rätt utan dom.. om jag hade kunnat det så hade allt säkert vart så mycket roligare! men nu är det som det är.. Hon har alltid mycket energi, fast hon har blivit lugnare dom senaste månaderna.. Men nu ska vi flytta.. hur kommer allt bli då..? Kommer det bli bäättre? Jag vet inte.. Hoppas det. :) Allt verkar så mycket bättre där.. men kommer hon få den utbildning hon behöver.. Det hoppas jag.. Jag får anstränga mig.. Rida för instruktör..Dom gångerna som jag har ridit för instruktör har gjort att jag tycker det är onödigt att slösa pengar på det.. För att galoppera på en volt det kan jag.. Det är det jag får göra typ.. För att Sotis inte är utbildad.. Men hur fan ska jag lära mig något om tränaren bara säger åt mig att galoppera på en volt och ställa henne inåt.. Det kan både jag och Sotis.. Faktiskt!
Haha jaja.. nu har jag skrivit av mig lite.. haha sorry xD Men det är ungefär så jag tänker.
Det lättaste är att skicka henne till någon som kan vidarutbilda henne och sånt.. Men vad vet jag om sånt..


Torsdag

Haaay.

Idag blev det att vara hemma från skoln, jag hade så grym mensvärk så orkade inte dra te skolan -.- Men nu är det lite bättre iaf :) efter två tabletter och några timmars sömn :)
Har just nu en kaka i ugnen,  som ska bli en marsipan tårta :D men gör självaste tårtbotten idag :) Fåår hoppas att den blir bra iaf ! :)  Fyllningen gör jag nog på lördag morgon :)

Ska snart sätta mig och plugga livsmedel och efter det ska jag väl dra te stallet. :) Funderar på att hoppa idag om det är ledigt i ridhuset och ingen annan är där. :) men det är säkert bokat.. :( Menmen, nu ska jag ta ut tårtbotten ur ugnen så herra :D Kanske lägger ut någon bild på hur det blev ngnn dag :)

RSS 2.0