Söndag

sitter och kollar lite kläder på internet och har hittat två saker jag ska köpa :D En ny bikini, och en tröja :D




Måste fan fixa pengar. Får tigga av mamma och pappa :D


Menmen, Hade morgon i stallet idag (Y) Gick upp sju, xD haha fett trött var jag
iaf :) Kom hem från stallet runt tio, åt lite frukost och sen lade jag mig en timme och sov.
Vid tölv kom älsk, Han har precis dragit hem :(
Menmen, mamma har kommit hem nu. Så bllir att sova där i natt. :)
Och gå o lägga sig tidigt! För imorgon ska jag med mamma till tandis, sen blir det
vidare te skolan :)

Torsdag

Hej. (: Vakna runt halv sju av att jag frös. Fan vad kallt det var i mitt rum i natt. haha. menmen. det var en bra väckarklocka att vakna av att frysa xD

Blir snart att åka o hämta hästtransport. Efter det blir det till stallet och lasta hästen och dra te vet. Så ska sotis äntligen kollas och se om hon har ont någonstans. Hon ska även få tänderna kollade :)

Efter det blir det Forshaga en stund och senare tillbaka o släppa in hsätarna och pussa lite på sotis. Sen har jag kvällen i stallet också så kommer bli en lång dag i stallet idag haha :D

Har även hittat ett par byxor jag vill ha. Så blir att köpa dom snart tror jag :)

Hinderbana för häst :D

Hinderbana

Här kommer lite tips på vilka hinder du själv kan bygga för att miljöträna din häst och få den säkrare i många situationer.

 

Ballonger

Blås upp 10 ballonger, sätt snören i dem och bind fast dem i en stolpe eller trädgren. Lär hästen gå förbi, nosa på ballongerna mm.

 

Bildäck

Kan användas som de är och kliva över/igenom. Kan fyllas med sand eller grus och användas som en form av piedestad.

 

Presenning

Kan användas på många sätt

  • Lägg ut den på marken med några tunga stenar i hörnorna.
  • Slå ner höga stolpar eller använd träd och gör ett lagom högt "tak" som hästen ska gå under.
  • Häng den i två hörnor så den hänger lodrätt.
  • Ha den bara som den är och öva på att hästen ska kunna ha den liggande på sig som ett täcke.

Rockring

Kan användas för att förbättra din och hästens precision.

  • Öva på att få hästen att ställa sig med frambenen eller bakbenen i ringen eller bara en hov i ringen...
  • Gör framdelsvändning eller bakdelsvändning med två ben i ringen.

Stockar

Kan också användas till mycket, här är några vanliga och kanske mindre vanliga förslag

  • Hoppa över
  • Gå sidepass framför, bakom och över
  • Backa över (om det inte är en för stor stock). Detta är svårare än man ofta tror.

Hinderbommar, stuprör eller långa staketpinnar i trä

Kan användas till mycket mer än hopphinder eller kavaletti. Du kan tex göra en labyrint som du ska ta hästen igenom utan att hästen rör bommarna. Detta kan göras både lätt och extremt avancerat. Det lättaste är att lägga två bommar bredvid varandra och låta hästen gå mellan dem, minska avståndet, backa hästen igenom... Gör ett stort L, sen är det bara att fortsätta.

 

Hästtransport

Kan med fördel användas i hinderbanan. Lek med den istället för att bara fokusera på att lasta hästen

  • Låt hästen nosa på den
  • Sätta en hov på rampen
  • Gå på "fel håll" över rampen dvs över den från ena sidan till den andra.
  • Backa upp på rampen
  • Gå sidepass längst långsidan utanför osv.

Paraply

Öva på att leda hästen med långt grimskaft eller arbetsrep samtidigt som du fäller upp och fäller ihop paraplyet.

 

Stor regnkappa

Ta av och på den, lägg den på hästen. Obs! Sitt aldrig på hästen och ta av och på en jacka eller tröja, hur säker din häst än är kan alltid något oväntat hända när du låst bägge armarna eller har tröjan över huvudet.

 

Koner

Koner är verkligen hur användbara som helst, här sätter bara din fantasi gränser!

 

Hästboll

Låt hästen nosa på den, puta på den, flytta den från ett ställe till ett annat.

 

Köldridå

Spika upp den på en planka och sätt fast plankan i tex två träd. Väldigt nyttigt att lära hästen att gå igenom för att minska rädslan för saker som rör sig och rör vid hästen när den går förbi.

 

Har du fler förslag på hinder så maila oss gärna!

 

 


 

Blir att testa några av dom här övningarna :) hihi typ snart! :D Och jag ska beställa hem en stor boll för att se vad sotis tycker om en sån;D höhö xD


Torsdag

Hej.

Igår var jag hemma från skolan. Så blev att kolla lite film och sånt :)
Sen runt sex drog vi till stallet. men när vi kom dit så såg vi att det var bokat till nio så skrittade ut en snabbis. men det hann ju bli så mörkt så efter fem minuter var vi tvungna att vända tillbaka. Haha så blev en skrritt tur på ca tio minuter xD
Somnade runt elva igår, var jävligt trött haha x)

Idag är jag ledig från stallet. Nästa gånga jag har hästen är på Söndag :P hehe men ska dit imorgon o lördag och kolla när lisa tränar för instruktör med min häst :D Blir att filma lite då också ! :D
Menmen, ska snart göra i ordning mig och dra te skolan :) Blir att plugga matte hela dagen idag x) haha efter skolan ska jag nog vara med älsk :) Kolla lite i affärer och sånt :) jag vet inte xD

Måndag

Skolan idag. Var där vid tio, blev att plugga engelska. Och det gick ju ganska bra. :) Efter det så var det lunch så älsk o jag gick till mat&muffins och åt. Så jag blev lite sen till matten men det gör inge, det är ändå tråk (A) Tror jag gjorde ett tal. xD hahaha men efter matten sluta vi. :)

Sen drog jag och älsk till bergvik och köpte en videokamera :) sen efter det tog vi bussen mot forshaga, jag gick av vid stallet och han åkte hem te forshaga :)

I stallet blev det att rida barbacka igen, Hon går mycket bättre då tkr jag.. Iaf i skritt, för så fort jag trava så tvärstanna hon och sparka bakut eller stegra. Antagligen så tycker hon det är väldigt obehagligt att jag rider barbacka, eller så gör det ont. Så vet inte om jag ska rida det ngt mer. Eller så lägger jag en filt eller något som jag kan sitta på :)

Söndag

Idag har jag varit med älsk hela dagen, sov över där igår och vi har typ kollat film hela dagen :) Vid halv sju kom Marcus mamma och hämtade oss och dom skjutsa hem mig. (:
Blev att åka till stallet direkt ( runt halv 8 typ)
gjorde sotis fin och sen hämtade jag träns och hjälm och gick ner te ridhuset och red barbacka :) Red i kanske tjugo minuter. Jag funderar på att skritta mycket för det är då jag kan få henne att gå som bäst. Så kommer försöka att skritta och trava tills både hon och jag kan gå vidare. ^^ hehe. :P

God morgon :)

Vakna runt sju, Låg kvar till typ åtta. Då blev det att gå upp och äta lite frulle och  efter det göra i  ordning sig för att dra te skolan och plugga lite matte :)
Har börjat fått ont i halsen också så skulle inte förvåna mig om jag blir förkyld snart. ;(
Efter skolan ska jag träffa Marcus en stund och senare får jag se vad som händer. Håller på att ladda ner några Criminal minds avsnitt så tittar väl på något av dom sen :D


Hade lite tråk förut medans jag vänta på pappa så tog några cp kort
som jag bjuder på :D






Onnsdag

Vakna runt tolv idag av att pappa kom hem på lunch. Satte mig vid datorn en stund och efter det satte jag igång o städa rummet. Höll på tills klockan var ca halv fyra. Rummet blev mysigt nu iaf. Men så fort kläderna försvann från golvet så blev mitt rum iskallt. haha

När pappa kom hem laga han mat, blev att äta lite och sen runt ca sju så drog vi till stallet. Hade kvällen där så borsta av sotis lite och pyssla om henne, efter det så släppte jag in henne och gav alla hästarna mat. Det var klart runt åtta, Sen drog jag ner till ridhuset med sotis och hoppade. Det var kul för hon sköter sig nu. Inge bus och bock här inte :D Så snart kan jag hoppa lite mer och börja träna för instruktör :)

Kom hem från stallet vid tio. Har precis badat. Ska väl snart sova :)
Imorrn blir det nog skola och efter den blir det att träffa marcus <3

Tisdag

Idag blev det att kolla film och sen dra te stallet. :) Mockade och gjorde det fint i boxen och efter det gick jag ut och tog lite kort :) Sen tog jag in sotis och drog hem :)
När jag kom hem kolla jag ännu mer film och sen på tv. Och nu sitter jag här och ska väl snart lägga mig :)

Imorgon har jag ju kvällen i stallet. Lite läskigt, får se om jag gör allt rätt ;) hähä. :D


Bild på stallet :)

helgen+ studiedag

Fredag: Blev att vara med älsk en stund. Vi var på stan och sånt.När vi var på stan kände jag att jag inte mådde alls bra. jag var yr och mådde skit verkligen. Men det blev lite bättre efter att jag hade druckit lite så vi gick runt lite sen drog älsk och jag drog hem till mig. När jag kom hem igen drog pappa, jag o birgitta te sunnemo, och meningen var att jag skulle till Hagfors och träffa fölk :) Men jag blev bara värre och pappa och jag kom fram till att jag hade ätit gammal kyckling och allt berodde på det. men kom fram te att det kan vara magsjuka också xDmen sov inte så mkt den natten..

Lördag:Vakna sju på morgon,  blev att ligga i sängen till nio, då satte jag mig och kolla på film till kl var åtta på kvällen för då skulle vi hem, mådde lika dåligt då. :/ men blev hem och sova.

Söndag: Var i stallet, skulle rida men mådde inte så bra. Så blev longera :) efter stallet kom älsk till mig. Vi somna ganska tidigt xD

Måndag: Studiedag :D vart med älsk hela dagen. Sen vid sex drog pappa o jag till stallet. :) blev att rida en timme. Kom hem runt nio :)

haha xS

En man går till doktorn för att söka hjälp för sin värkande armbåge. När han kommer in i undersökningsrummet finner han att doktorn är ute och det i stället står en stor datamaskin mitt i rummet.
- Urinprovet, tack! säger datamaskinen.
Mannen blir lite förvånad men sätter in sin lilla burk med urinprov i en lucka på maskinens framsida. Luckan stängs och maskinen börjar skramla och skaka. Efter ungefär en minut kommer det ut en remsa ur datamaskinen. Mannen läser:
- Tennisarmbåge. Kom tillbaka om en vecka.
Mannen går därifrån, inte helt nöjd och han bestämmer sig för att driva lite med maskinen till nästa gång. En vecka senare när han ska tillbaka förbereder han en burk med urin från både frun, dottern och sonen. Som kronan på verket drar han en handtralla och lägger lite säd i burken. Han går tillbaka till läkaren och möts av samma maskin igen. På maskinens uppmaning sätter han in sin lilla burk i luckan och maskinen skramlar igång. Den här gången tar det betydligt längre tid innan remsan kommer ut. Mannen tar upp remsan och läser:
- Din son röker hasch.
- Din dotter är gravid.
- Din fru är otrogen.
- Och om inte du slutar runka kommer du aldrig att bli av med tennisarmbågen!

RSS 2.0