Dumle muffins

Hej!
Igår var ju jag och marcus på bio o såg New year's eve. Den var helt okej. Lite dryg var den men gjorde inte så mkt. :) Jag gilla den iaf! :)
När bion var slut visa det sig att det inte gick några bussar hem, så vi satt på mc donalds och försökte ringa pappa, som inte svarade.. Så slutade med att vi gick hem, och halvvägs så ringde pappa och sa att vi kunde ju ta taxi, och att han kunde betala, för han hade druckit öl.. Men eftersom vi var halvvägs hemma hoppa vi över taxin och gick. Kallt var det iaf!
Idag har jjag gjort muffins, dumle i. Och dom blev ganska lyckade ockå! Så det rekomenderar jag att ni ska göra :)
Receptet kommer från boken Hallo cupcake av Leila Lindholm
Här kommer receptet:

12 cupcakes
  • 3 Ekologiska ägg
  • 2½ dl Strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3½ dl vetemjöl
  • 2tsk bakpulver
  • 3 msk kakao
  • 1 nypa salt
  • 50g smör
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 msk kallt kaffe
  • 100g mörk choklad (70%)
  • 1 påse dumlekolor
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt & pösigt.
  3. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt och vänd försiktigt ner i smeten.
  4. Smält smöret och blanda det med vispgrädden.
  5. Blanda ner det i äggsmeten och tillsätt kallt kaffe.
  6. Hacka chokladen grovt och smält den.
  7. Rör ner chokladen i smeten.
  8. placera ut pappersformar i muffinsplåt och fyll formarna 2/3 med smet.
  9. Tryck ner två dumle i varje form.
  10. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minute.
Låt svalna..

Choklad granche frosting

  • 250g mörk choklad (70%)
  • 1 ½dl vispgrädde
  • 2msk vit sirap
  • 1 nypa flingsalt
  • 1 msk smör
  • 100g philadelphiaost

  1. Hacka chokladen fint i en hushållsmixer.
  2. koka upp vispgrädden, sirap och flingsalt och häll det över chokladen under mixning. Tillsätt smör och philadelphiaost och pulsmixa.
  3. Spritsa ut över muffinsarna


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0