Tårtbotten
Kollar runt lite efter en bra botten till tårtan jag ska göra när jag fyller år. Och jag tror jag har hittat en botten jag ska ha nu :) (Y)
Tårtbotten
Detta recept ger en fin och hög klassisk tårtbotten för 12 och för 16 portioner. Bottnen blir mjuka och lätta, till skillnad från amerikanska tårtbottnar som blir mer kompakta. Längre fram kommer även recept på sådana bottnar.
Recept 16 portioner
7 ägg
4 dl socker
2 dl vetemjöl
2 dl potatismjöl
3 1/2 tsk bakpulver
2-3 tsk vaniljsocker
En form 26 cm i diameter blir bra för detta recept.
Gör såhär
Sätt ugnen på 175 g.
Vispa äggen och sockret ljust och pösigt, låt det ta en stund.
Tillsätt de torra ingredienserna, en i taget, under fortsatt vispning.
Grädda i c.a 40 min.
Tips
1 Om tårtbottnen är toppig när den kommer ut ur ugnen, platta försiktigt ner den med händerna över en kökshanduk. Detta går att göra när bottnen är varm.
2 Fukta tårtbottnarna innan varje lager med saft eller liknande. Särskilt om man fyller tårtan med mousser av olika slag, som inte tillför fukt.
3 Använd en krage på formen, det gör att tårtbottnen blir högre. Klipp en remsa dubbelt så hög som formen, av bakplåtspapper. Smörj kanterna på formen med smör och sätt fast pappret runt. Se bild.
4 Öppna inte ugnen innan 20 minuter passerat, eftersom tårtbottnen då sjunker.
5 Jag tycker att det blir lättast att dela på tårtbottnen när den har svalnat och stått i kylskåpet ett tag, men allra enklast blir det om den varit fryst och hunnit mjukna något innan man delar den.
Hitta detta receptet på en blogg men kommer innte ihåg bloggens namn :/
Tårtbotten
Detta recept ger en fin och hög klassisk tårtbotten för 12 och för 16 portioner. Bottnen blir mjuka och lätta, till skillnad från amerikanska tårtbottnar som blir mer kompakta. Längre fram kommer även recept på sådana bottnar.
Recept 16 portioner
7 ägg
4 dl socker
2 dl vetemjöl
2 dl potatismjöl
3 1/2 tsk bakpulver
2-3 tsk vaniljsocker
En form 26 cm i diameter blir bra för detta recept.
Gör såhär
Sätt ugnen på 175 g.
Vispa äggen och sockret ljust och pösigt, låt det ta en stund.
Tillsätt de torra ingredienserna, en i taget, under fortsatt vispning.
Grädda i c.a 40 min.
Tips
1 Om tårtbottnen är toppig när den kommer ut ur ugnen, platta försiktigt ner den med händerna över en kökshanduk. Detta går att göra när bottnen är varm.
2 Fukta tårtbottnarna innan varje lager med saft eller liknande. Särskilt om man fyller tårtan med mousser av olika slag, som inte tillför fukt.
3 Använd en krage på formen, det gör att tårtbottnen blir högre. Klipp en remsa dubbelt så hög som formen, av bakplåtspapper. Smörj kanterna på formen med smör och sätt fast pappret runt. Se bild.
4 Öppna inte ugnen innan 20 minuter passerat, eftersom tårtbottnen då sjunker.
5 Jag tycker att det blir lättast att dela på tårtbottnen när den har svalnat och stått i kylskåpet ett tag, men allra enklast blir det om den varit fryst och hunnit mjukna något innan man delar den.
Hitta detta receptet på en blogg men kommer innte ihåg bloggens namn :/
Kommentarer
Postat av: Anonym
kmr från bloggen cutecakes.blogg.se
Trackback