Rulltårta
här är receptet:
Ingredienser:
Rulltårta:
- 3 st ägg
- 1,5 dl strösocker
- 1 tsk bakpulver
- 2 msk kakao
- 0,75 dl potatismjöl
- eller 0,75 dl vetemjöl
Fyllning:
- 150 g smör
- 2 dl florsocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 st äggula
Utrustning du behöver:
Gör så här:
Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Tillsätt bakpulver. Tillsätt kakao, sikta den om du vill slippa klumpar. (Att sikta innebär att man häller den i en sil som man skakar kakaon igenom.)
Tillsätt sist potatismjöl och vispa till en jämn smet.
Bred ut smeten i en långpanna med bakplåtspapper, ca 30 x 40 cm.
Grädda mitt i ugnen i 250 grader i 5 minuter. Om du har varmluftsfunktion i din ugn grädda den då i mitten i 200 grader i 8 minuter inställd på varmluft. Jag tycker att det är lättare att få bra resultat i varmluftsugn. Om du använder vanlig ugn så observera att du verkligen måste vara med och "vakta" rulltårtan sista minuten så att den inte blir bränd.
Stjälp direkt upp rulltårtan på sockrat bakplåtspapper. Dra bort bakplåtspappret som kakan gräddats på. (Pensla med kallt vatten på baksidan av pappret om det inte vill lossna.) Låt rulltårtan svalna.
Gör fyllningen. Låt smöret bli rumsvarmt. Rör smör och florsocker till en jämn smet, gärna med elvisp. (Smaka gärna och om du tycker det smakar för mycket smör, blanda i mera florsocker.) Tillsätt vaniljsocker och till sist äggulan. Bred fyllningen på kakan när den svalnat och rulla ihop. Lägg rulltårtan kallt i kylskåp minst 20 minuter innan du skär den.
Förvara rulltårtan i kylskåp.
åh vad gott!!! =D
Hur blev din då? :D
Mums! Ha en jätte bra fredag och titta gärna in på vår händelserika blogg som alltid har nya bilder i varje inlägg och följ den om du fattar tycke för den via bloglovin :)
Gött ^^